Εταιρεία στην Εσθονία εκτυπώνει το τρισδιάστατο μοντέλο σας

Ένα ασυνήθιστο περίπτερο σε σχήμα αυγού στο λιμάνι Seaplane του Ταλίν δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα Εσθονών μηχανικών θέλοντας να δοκιμάσουν την νέα εφεύρεση τους.
Πρόκειται για ένα περίπτερο τρισδιάστατου σαρωτή που επιτρέπει στους επισκέπτες να καταγράψουν μια εξαιρετικά λεπτομερή τρισδιάστατη σάρωση του προσώπου τους. Στη συνέχεια, μπορούν να παραγγείλουν είτε ένα ψηφιακό είτε ένα 3D τυπωμένο ειδώλο σε μικρογραφία.
 

Η ιδέα απευθύνεται σε  επισκέπτες πόλεων ανα τον κόσμο να μπορούν να παίρνουν στο σπίτι προσαρμοσμένες εικόνες που βασίζονται σε χαρακτήρες που συνδέονται με τον τόπο που επισκέπτονται.

"Οι σαρωτές μας επιτρέπουν στους επισκέπτες να σαρώσουν το πρόσωπό τους και να παραγγείλουν έναν χαρακτήρα που προσαρμόζεται με το δικό τους πρόσωπο. Και οι χαρακτήρες, η επιλογή των χαρακτήρων, εξαρτάται από τη θέση των σαρωτών. Έτσι, στο Λονδίνο θα είναι beefeaters, στη Ρώμη μπορούν να είναι μονομάχοι, αν είναι αθλητικό στάδιο μπορούν να είναι παίκτες των Γιανκεών, για παράδειγμα ", λέει ο Timmu Toke, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πίσω από τα στοιχεία Wolfprint 3D.

Λέει ότι τα ειδώλια θα παραδοθούν στον πελάτη μεταξύ τριών και πέντε ημερών αργότερα και υπάρχουν ήδη σχέδια για εγκατάσταση αρκετών από αυτά στα στούντιο του Χόλιγουντ τον Μάιο. Ο στόχος είναι να καταλήξει τελικά σε αυξημένη και εικονική πραγματικότητα.
"Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο με εκατοντάδες, ενδεχομένως χιλιάδες σαρωτές που παράγουν τρισδιάστατα μοντέλα για εμάς καθημερινά και στη συνέχεια σχεδιάζουμε να χτίσουμε διαφορετικές εφαρμογές σε AR, (αυξημένη πραγματικότητα) και σε VR (εικονική πραγματικότητα) για αυτά τα μοντέλα , βασικα. Έτσι, το μακροπρόθεσμο όραμα δουλεύει πραγματικά με ψηφιακά δεδομένα και όχι με εκτύπωση ειδωλίων ", λέει ο Toke.
 
Άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο προσφέρουν ήδη παρόμοια ειδώλια: μια ιαπωνική εταιρεία προτείνει τρισδιάστατες εκτυπώσεις νεκρών ανθρώπων από φωτογραφίες και ένας βρετανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτές για να δημιουργήσει σύγχρονες ερμηνείες κλασικών έργων ζωγραφικής και φωτογραφιών.
 
Οι τιμές για τις εσθονικές εκδόσεις ξεκινούν από σαράντα ευρώ για τα ειδώλια και πέντε ευρώ για τα ψηφιακά μοντέλα.
Tο e-mesimvria.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.