Μην πετάτε τα πλαστικά. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το κείμενο.

          Πριν πετάξετε το μπουκαλάκι του νερού, του γάλακτος, του αναψυκτικού, κρατήστε το καπάκι. Βρείτε ένα σημείο όπου συγκεντρώνονται καπάκια και αφήστε το εκεί.

          Με τα έσοδα από τα καπάκια που στέλνονται προς ανακύκλωση, ο φορέας που θα παραλάβει τα καπάκια, θα μπορέσει να καλύψει το κόστος της αγοράς ή ποσοστού της αγοράς, αναπηρικών αμαξίδιων ή άλλων ειδών για άτομα ΑΜΕΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για να αγοραστεί ένα πιστοποιημένο αμαξίδιο απαιτούνται από 2-7 τόνοι καπάκια ανάλογα με τον τύπο που είναι απαραίτητος ανά οικογένεια. Ήδη, ως τώρα έχουν αγοραστεί και παραδοθεί πανελλαδικά από διάφορους (όχι μόνο έναν) φορείς, πάνω από 20 αμαξίδια, σε άτομα που τα είχαν ανάγκη. Ως επί το πλείστον οι αποδέκτες είναι παιδιά. 

 

          Συνολικά, έχουν ως τώρα μαζευτεί πανελλαδικά από διάφορους φορείς ή ομάδες, πάνω από 25 τόνοι καπάκια. Ενδεικτικά για έναν τόνο καπάκια είναι απαραίτητο ένα εκατομμύριο καπάκια. Όλες οι δράσεις συνεχίζονται, ενώ οι αποδέκτες φορείς/ομάδες/σωματεία είναι διάφοροι σε όλη την Ελλάδα. Σας προσκαλούμε, να συμμετάσχετε και εσείς - αντί να πετάξετε τα καπάκια στα σκουπίδια ή στην απλή ανακύκλωση, να τα συλλέγετε και να τα ρίξετε σε αυτό τον κάδο. Παρακαλώ ΚΑΝΕΝΑ μεταλλικό καπάκι. ΜΟΝΟ πλαστικά.

          Στο Έτσι & Αλλιώς στη Ν. Μεσημβρία Θεσσαλονίκης  (οδός Κ. Δαμάσκου 53  www.etsi-allios.gr)  μαζεύουμε εδώ και 2  χρόνια καπάκια. Αν θέλετε μπορείτε να μας τα φέρετε για να τα πιάσουν τόπο. 

 

  

 

 

Tο e-mesimvria.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.