Ελλάδα (2)

MAXIDAY: Μπασκετική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα

Το Σάββατο 30/9 γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η MAXIDAY, η Παγκόσμια Μέρα Maxibasketball με τη διεξαγωγή εορταστικών – φιλικών αγώνων.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν αγώνες συμμετέχοντας στον εορτασμό της μέρας αυτής.

Οι βετεράνοι δίνουν το παράδειγμα σε όλους, και μπαίνουν πλέον σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε ηλικία στο γήπεδο και κάνουν αυτό που τους δίνει ικανοποίηση σε όλη τους τη ζωή, αγωνίζονται. Η διαδρομή στον αθλητισμό δεν έχει τέλος και αδιέξοδα, αλλά μόνο αλλαγή πορείας και ίσως ταχύτητας.


Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δημοτικά γήπεδα Τριανδρίας και Μ.Ε.Ν.Τ. με το παρακάτω πρόγραμμα:


Γήπεδο Μ.Ε.Ν.Τ.
14.00 Βετεράνοι Θεσσαλονίκης 1 – Ρεπόρτερς Αθλητικού Τύπου Θεσσαλονίκης 
15.30 Δήμος Θεσσαλονίκης – Βετεράνοι Θεσσαλονίκης 2

Γήπεδο Τριανδρίας
17.00 Αγώνας Βετεράνων Θεσσαλονίκης 60+
18.30 Βετεράνοι Θεσσαλονίκης 3 – Βετεράνοι ΞάνθηςΗ εκδήλωση πέρα από γιορτή του μπάσκετ θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 

Συγκεκριμένα, θα γίνει συλλογή ειδών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Ένα φορτηγό του Δήμου θα βρίσκεται έξω από τα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων και θα συλλέγει τα είδη που θα συνεισφέρουν οι συμμετέχοντες και όποιος θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια που θα γίνει.

26 Σεπ 2017

Στην Ε.Ρ.Τ. η Basket League εκτός από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Α.Ε.Κ.

          Τηλεοπτική στέγη βρήκε οριστικά η Basket League, αφού τα μέλη του ΕΣAΚΕ έκαναν δεκτή την προσφορά της ΕΡΤ.

          Το θέμα που είχε προκύψει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League λύθηκε και υπήρξε συμφωνία των μελών του ΕΣΑΚΕ για την προσφορά της ΕΡΤ. Tο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής θα μεταδίδεται ζωντανά από την δημόσια τηλεόραση.

          Το ΔΣ ενέκρινε την πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης για τις 11 ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ εκτός της συμφωνίας βρίσκονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αφού έχουν συμφωνήσει με την Cosmote TV. 

          Οι ομάδες που βρήκαν στέγη στην ΕΡΤ θα μοιραστούν ένα ποσό γύρω στα 1.7 εκατομμύρια ευρώ αναλόγως την περσινή κατάταξη ενώ το ισχυρό τους πλεονέκτημα είναι η εμπορική χρήση των διαφημίσεων αφού πλέον τα ματς θα είναι σε ανοικτό κανάλι και όχι σε συνδρομητικό. 

19 Σεπ 2017