Πρώτος αγώνας για τα μπαράζ ανόδου το Σάββατο στις 16:30!

Πρώτος αγώνας για τα μπαράζ ανόδου το Σάββατο στις 16:30 στο γήπεδο Νέας Μεσημβρίας. 

Λίγα λόγια για την ιστορία της ομάδας όπως αυτά αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του Αθλητικού Ομίλου Νέας Μεσημβρίας.

Η ίδρυση του Α.Ο. Μεσημβρίας
 
  Το 1951 μια παρέα ανθρώπων με επικεφαλής τον κ. Στέργιο Πήττα αποφασίζει την επίσημη ίδρυση της ομάδας. Οι διαδικασίες προχωρούν και το καταστατικό εγκρίνεται από το πρωτοδικείο. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν ο Στέργιος Πήττας ως πρόεδρος με μέλη τον Χριστόδουλο Ράντη, τον Πασχάλη Πετσάνη και το γιατρό Κωνσταντίνο Μόσσιαλο. Την οριστική έγκριση λειτουργίας και ύπαρξης της ομάδας έκανε ο κ. Ιατρίδης, γενικός διευθυντής του τμήματος σωματικής αγωγής του υπουργείου βορείου Ελλάδας. Το όνομα που δίνεται είναι «Αθλητικός Όμιλος Μεσημβρίας» και προσωρινά στεγάζεται σε μια από τις αίθουσες της Κοινότητας. Η ομάδα παίζει σε αγώνες με γειτονικά χωριά και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους φιλάθλους. Την εποχή αυτή δεν υπάρχουν διέξοδοι για τη νεολαία. Πάνω από 500 άνθρωποι παρακολουθούν κατά μέσο όρο τους αγώνες αυτούς. Στο ημίχρονο έκαναν την εμφάνισή τους κοπέλες που κρατούσαν ένα μαντήλι και περιφέρονταν ανάμεσα στους φιλάθλους οι οποίοι έριχναν μέσα χρήματα με τα οποία μετά το τέλος κάθε αγώνα η γηπεδούχος ομάδα έκανε το τραπέζι στους φιλοξενούμενους. Ορισμένες ομάδες με τις οποίες έγιναν αγώνες τότε ήταν η Αγχίαλος, η Γέφυρα, ο Άγιος Αθανάσιος, η Άσσηρος, η Νέα Σάντα και ο Άσπρος. Το ντέρμπι ήταν ο αγώνας με την Αγχίαλο ενώ ο κακός μας δαίμονας ήταν η Γέφυρα από την οποία συνήθως χάναμε. Χρέη προπονητή εκτελούσε ο Στάθης Φαναριώτης. Αξέχαστος ήταν ένας αγώνας με την ομάδα από το Μεσημέρι που έγινε στο γήπεδό μας παρουσία τουλάχιστον 1.000 φιλάθλων. Την ομάδα αυτή έφερε στο χωριό ο κ. Σακάρης που ήταν δάσκαλος στη Μεσημβρία για αρκετά χρόνια και μετατέθηκε στο Μεσημέρι. Ο αγώνας αυτός έγινε την Καθαρή Δευτέρα του 1952.
 
Για πρώτη φορά ο Α.Ο. Μεσημβρίας στη Β΄Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ.
 
 Την περίοδο 1981-1982 δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει το κάτι παραπάνω. Με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Ξενίδη και συμπαραστάτες το  Θόδωρο Δουλγερίδη, το Χαράλαμπο Μωυσίδη, τον Ανέστη Σίγα αλλά και το πανταχού παρόν Ανέστη Σκωντένη,  ο Α.Ο. Μεσημβρίας  καταφέρνει για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του να πάρει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας (την πρώτη θέση πήρε η ομάδα Εκπαιδευτήρια Γκροζούδη) και να ανέβει στην Β΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ.
 
Το πρώτο πρωτάθλημα – Άνοδος στην Α΄κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ.
 
Το καλοκαίρι του 1988 τη διοίκηση αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μαυρουδής που την εποχή εκείνη είχε έντονες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Κοσμογονία ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών αλλά και ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές, ο κ. Γιάννης Κεχαγιάς θα περάσουν το κατώφλι των νέων γραφείων του Α.Ο.Μ. που κοσμούσαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Ο κόσμος ζεσταίνεται και ακολουθεί παντού με μεγάλη δυναμική. Αντίπαλο δέος η Α.Ε. Τερψιθέας, μια ομάδα από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Αξέχαστος θα μείνει ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο γήπεδο του Παύλου Μελά όπου βρέθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι από τη Μεσημβρίας και ο Α.Ο.Μ. πήρε τη νίκη με γκολ του Γιώργου Κουλαξή και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. 
 
Ο Α.Ο.Μ. ξαναγεννιέται από τις στάχτες του
 
Το καλοκαίρι του 2004 τη διοίκηση αναλαμβάνει ο Κώστας Παπαδόπουλος, βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας και προπονητής προσλαμβάνεται ο Χρήστος Συμεωνίδης. Επιχειρείται μια συγκέντρωση νεαρών ποδοσφαιριστών από το χωριό. Η δυνατή έδρα θα είναι για μια ακόμη φορά το μυστικό της επιτυχίας. Μετά από σημαντικά ντέρμπι με τη Δόξα Πενταλόφου, το Μ.Α.Σ Αγχιάλου και την Αναγέννηση Προχώματος η άνοδος στη Β΄ κατηγορία έρχεται μέσα σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας. Δύο χρόνια μετά, την άνοιξη του 2007 ο Χρήστος Συμεωνίδης οδήγησε τον Α.Ο.Μ. σε μια νέα επιτυχία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον αγώνα μπαράζ ανόδου στην Α΄ κατηγορία και είδε την ομάδα μας να συντρίβει το Μ. Αλέξανδρο Βραχιάς με σκορ 4 – 0. 
 
Νέο ξεκίνημα, βάσεις για το μέλλον 
 
Το καλοκαίρι του 2010 η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη. Το τελευταίο που ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο είναι ο αθλητικός σύλλογος του χωριού. Ωστόσο μια παρέα φίλων που αρχικά ασχολήθηκε με τα τμήματα υποδομής, την ακαδημία ποδοσφαίρου της ομάδας δέχτηκε την πρόταση από τον Κώστα Παπαδόπουλο να αναλάβει τα ηνία σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις της ιστορίας του Α.Ο.Μ. Με πρόεδρο το Μαυρουδή Καρατζά η νέα διοίκηση έχει πολύ δύσκολο έργο. Όμως με συντονισμένες ενέργειες, μεράκι αλλά και οικονομικές θυσίες θα μπουν νέες βάσεις στην πορεία του συλλόγου. Η οργάνωση της ακαδημίας, η προώθηση νέων παικτών από τα σπλάχνα της ομάδας και η οικονομική εξυγίανση ήταν οι άμεσες προτεραιότητες. Αλλά και σε άλλους τομείς θα γίνουν σημαντικά πράγματα όπως η κατασκευή κυλικείου, η ανακαίνιση αποδυτηρίων, ηχητική εγκατάσταση στην κερκίδα, ανακαίνιση γραφείων, δεντροφύτευση περιμετρικά του γηπέδου, έκδοση εβδομαδιαίου περιοδικού που διατίθεται δωρεάν για να ενημερώνονται οι φίλαθλοι της Ν. Μεσημβρίας. Επίσης πολύ σημαντική ήταν η τοποθέτηση στεγάστρου στην κερκίδα του γηπέδου που έγινε με τη συνεργασία του Δήμου Αγίου Αθανασίου και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Τέλος αξίζει να αναφερθεί η καθιέρωση του τουρνουά ποδοσφαίρου «Νίκος Αδαμίδης» με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων της περιοχής και όχι μόνο και του τουρνουά «Προκόπης Τσικουντούρας» στο ομώνυμο γήπεδο 5 Χ 5 που υπάρχει στη νότια πλευρά του γηπέδου. Επιστέγασμα της όλης προσπάθειας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Απρίλιο του 2013 για δεύτερη φορά στην 60 χρονη ιστορία του Α.Ο. Μεσημβρίας. Προπονητής ο Παναγιώτης Τράκας που διαδέχθηκε τον Κώστα Μίκρα το Νοέμβριο του 2012. 
 
Ο Α.Ο. Μεσημβρίας στην Α΄Κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ. για 3η φορά στην ιστορία του.
 
Μετά τη κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Β΄κατηγορία της Ε.Π.Σ.Μ. τη σεζόν 2012-13, ο Α.Ο. Μεσημβρίας επανέρχεται στην Α΄κατηγορία με πρόεδρο πλέον τον Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδος το καλοκαίρι οτυ 2013. Μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν (5η θέση και μπαράζ ανόδου το 2013-14, 7η θέση το 2014-15), η ομάδα στη 3η σεζόν δυστυχώς δε τα καταφέρνει και υποβιβάζεται ξανά στη Β΄κατηγορία. Εκεί μετά από μια χρονιά γεμάτη προβλήματα υποβιβάζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στη Γ΄κατηγορία. Τη περίοδο 2017-18 ο Α.Ο. Μεσημβρίας δε συμμετείχε, για 1η φορά στην 66χρονη ιστορία του στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ.
 
Νέα προσπάθεια, νέος ορίζοντας.
 
Φτάνοντας στο σήμερα και βλέποντας το αδιέξοδο που υπάρχει και με το κίνδυνο της απουσίας για 2η συνεχή περίοδο της ομάδας από τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Μ. , μια ομάδα ανθρώπων του χωριού αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το έργο της επαναλειτουργίας της ομάδας. Με πρόεδρο το Μπαλτζή Αναστάσιο και τους Δρακούλη Γεώργιο, Νταβάκο Σπύρο, Τσαρτσάρη Κων/νο και Αγαθό Απόστολο, η ομάδα μας θα συμμετέχει στη Γ΄κατηγορία. Οι σχεδόν 30 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας είναι γηγενείς. Μαζί με το προπονητή Κυρλή Μανώλη, υπόσχονται στο φίλαθλο κόσμο  του χωριού οτι θα φανούν αντάξιοι της ιστορίας της ομάδας.
 
AOM Football Academy.
 
Από το 2010 λειτουργεί η πρότυπη ακαδημία ποδοσφαίρου της ομάδος μας. Συμμετέχουν πολλά νέα παιδιά του χωριού και όχι μόνο.Σκοπός της ακαδημίας μας είναι, κατά κύριο λόγο η αθλητική δραστηριοποίηση των νεαρών παιδιών μέσα από τη διδασκαλία του ποδοσφαίρου, και, μακροπρόθεσμα, η ενίσχυση της αντρικής ομάδας από τα σπλάχνα της. Στην ακαδημία μας λειτουργούν όλα τα τμήματα των αναπτυξιακών ηλικιών (μπαμπινι, προτζούνιορ, τζούνιορ, προπαίδων, παίδων). Από τη φετινή σεζόν θα λειτουργήσουν τμήματα και για τις μικρές μας φίλες που θέλουν να διδαχθούν το ποδόσφαιρο. Τονίζουμε οτι υπάρχει πλήρης τεχνογνωσία, καθώς οι προπονητές μας είναι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. 

 

Tο e-mesimvria.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.